Cei mai mulți antreprenori sau creatori de conținut se plâng de faptul că mesajele lor nu ajung la suficient de multă lume sau nu sunt apreciate. Mulți intră în depresie când văd că postarea, anunțul lor are doar 2-3 like-uri, iar vânzările sunt sub așteptări.
Am trecut și eu prin aceleași stări. Mai ales că, la 40 de ani, când am intrat în domeniul antreprenoriatului după ce 22 de ani am fost doar angajat, nu știam nimic despre cum se face business.
Scriam articole despre care credeam că aduc foarte multe valoare în viața potențialilor mei clienți, dar primeam doar câteva like-uri și foarte puține commitments in business. Acest lucru mă demoraliza, mă demotiva. Intram în derivă poate și câteva zile și simțeam că nu sunt bună de nimic, că nu voi reuși niciodată să devin femeia de afaceri care mă visam.
Nici acum nu pot să spun că știu foarte multe, dar în 8 luni de antreprenoriat am înțeles foarte clar că succesul constă în perseverență.
Am reușit să mă ridic mereu de jos și să nu renunț, să am încredere în mine, pentru că știam că aduc valoare în viața oamenilor. Este adevărat, însă, că decizia de a continua a venit și forțat. Nu aveam de ales. Nu aveam alternativă pentru a mă întreține. Împinsă de la spate de nevoie și de încrederea în propriile-mi forțe, am început să văd și rezultatele. Cu fiecare articol sau postare pe care o lansez în online și offline, reacțiile cresc încet, dar sigur.
Chiar trebuie să fii constant ca să clădești relația dintre tine și cumpărător.
Am învățat pe pielea mea că prin consecvență ajungi la inimile oamenilor. Când ești o prezență constantă în viața publicului țintă îi creezi anumite sentimente, stări (dependență, stare de bine, motivare, etc) care ulterior se pot transforma în intenții de cumpărare, indiferent că vinzi un produs, o idee sau servicii.
Brandingul personal sau al companiei se clădește prin încredere, acel sentiment fără de care clienții nu cumpără, nu investesc în tine timp, bani, atenție.
Cum poți să obții această încredere?
? ca să-i determini pe oameni să aibă încredere în tine, trebuie să simtă că te cunosc
? ca să simtă că te cunosc, clienții trebuie să te cunoască, să te recunoască și să te țină mine
? ca să te țină minte, trebuie să fii prezent constant în viața clientului.
Îți las mai jos 6 tips care să te ajute să fii constant:
TIP #1: Ia decizia de a fi constant și ține-te de ea.
TIP #2 Acționează acum. Momentul prezent este cel mai bun moment de a pune în aplicare un plan.
TIP #3: Fă-ți un plan. Trebuie să-ți stabilești foarte clar scopul și pașii necesari ca să-ți îndeplinești obiectivul.
TIP #4: Nu uita că sentimentele și gândurile sunt temporare și subiective. Oamenii se răzgândesc. Oamenii uită.
TIP #5 Lozinca „Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face” nu se aplică în business. Trebuie să-i dai clientului ce-i place lui, ce are nevoie el.
TIP #6: Fă lucrurile pe rând. Nu sări etape.
Mult succes!