fbpx

Sunt Valentina Pufulescu. Omul care caută soluții înainte să spună „Nu pot.”

Sunt antrenor de dicție pentru reporterii Știrilor PRO TV, Editor Coordonator la Euronews România și trainer de Public Speaking și Jurnalism.

După 24 de ani de lucru neîntrerupt în televiziunea de știri, am decis să dau mai departe cunoștințele pe care le-am acumulat prin muncă, studiu și experiențe personale. Acum formez noua gardă de jurnaliști și îi perfecționez pe cei intrați deja în sistem.

În plus, folosesc know-how-ul de om de televiziune și în comunicarea publică. Îmbogățesc, însă, cunoștințele din TV cu un bagaj nou de informații studiate și inspirate din public speaking, neuroștiință, socio-psihologie, sport și nutriție. Îi ajut, astfel, pe oameni să-și descopere și ei potențialul de buni comunicatori. Fie că sunt profesori, medici, antreprenori, angajați corporate care vor să-și îmbunătățească modul de prezentare și negociere, tineri care vor să se pregătească pentru un interviu de angajare sau mame care nu mai au siguranța pregătirii profesionale după ce au stat acasă cu bebelușul.

Ce am eu în plus față de alții? Un mindset de învingător, expertiză practică pe toate posturile de content dintr-o redacție de știri, muncă neîntreruptă cu oamenii și coordonarea unor echipe mari, dar și informații-cheie care nu pot fi găsite pe internet sau în manuale. Știu cum se învârt rotițele unei redacții și culisele tuturor deciziilor. Știu ce îi trebuie unei informații/produs/persoane să apară la televizor, dar și mecanismele care o pot bloca. Cei 24 de ani de știri și breaking news-uri contra timp m-au educat să fiu întotdeauna pregătită să vorbesc clar, concis, coerent, axat pe interesul publicului. Ceea ce îmi doresc să te învăț și pe tine.

Am pornit de jos în cariera de jurnalist și nu am sărit nici o treaptă până am ajuns în vârful unei redacții TV. La început am lucrat gratis, ca reporter, pentru publicații mari, precum România Liberă sau Jurnalul Național. Nu exista recompensă mai mare ca atunci când îmi vedeam numele tipărit în dreptul reportajelor întinse pe câte două pagini. Apoi am intrat în televiziune și m-am specializat în zona economică. Ulterior am ajuns corespondent special la Guvernul României și moderator de emisiuni politice, socio-economice și de eveniment. Când am decis să mă retrag în spatele camerei de filmat, am devenit Șef de Secție pe domeniile social și economic. Apoi, din 2009 până în 2020, am ocupat funcția de Editor of The Day, un post care presupune responsabilitate uriașă, asumare continuă a deciziilor, coordonare editorială și managerială, scriere și gândire creativă, capacitate de analiză, sinteză și promovare a informațiilor captivante pentru public.

În timpul liber sunt healthy living promotor. Pasionată de învățare continuă, neuroștiință, cărți, sport, alimentație sănătoasă. Prefer motocicleta sau bicicleta în trafic.

Dacă vrei să afli mai multe despre povestea mea de viață poți citi și:

https://valentinapufulescu.ro/povestea-mea/

Meniu