Sunt Valentina Pufulescu. Supraviețuitoare, luptătoare, învățată să caut soluții înainte să spun „Nu pot.”

La 40 de ani am luat o decizie radicală. După o viață dedicată meseriei de jurnalist, mi-am dat un shift total. Am decis să renunț la jobul stabil pe care-l aveam ca să-mi îmbunătățesc calitatea vieții personale și profesionale. Am făcut un salt în gol, asumându-mi riscul uriaș de a ajunge iar în stradă, așa cum s-a întâmplat când eram copil. Determinarea, curajul, și poate un strop de nebunie, m-au ajutat să rămân fermă în decizie și să mă apuc să învăț o meserie nouă: cea de trainer media și public speaking.

Acum dau mai departe cunoștințele pe care le-am acumulat prin muncă, studiu și experiențe personale. După 22 de ani de lucru neîntrerupt în televiziunea de știri, formez noua gardă de jurnaliști și îi perfecționez pe cei intrați deja în sistem.

Folosesc know-how-ul de om de televiziune și în comunicarea publică. Îmbogățesc, însă, cunoștințele din tv cu un bagaj nou de informații studiate și inspirate din public speaking, neuroștiință, socio-psihologie, sport și nutriție. Îi ajut, astfel, pe oameni să-și descopere și ei potențialul de buni comunicatori. Fie că sunt profesori, medici, oameni politici sau de afaceri, angajați corporate care vor să-și îmbunătățească modul de prezentare și negociere, tineri care vor să se pregătească pentru un interviu de job sau mame care nu mai au siguranța pregătirii profesionale după ce au stat acasă cu bebelușul.

Ce am eu în plus față de alții? Un mindset de învingător, expertiză practică pe toate posturile de content dintr-o redacție de știri, muncă neîntreruptă cu oamenii și coordonarea unor echipe mari, dar și informații-cheie care nu pot fi găsite pe internet sau în manuale. Știu cum se învârt rotițele unei redacții și culisele tuturor deciziilor. Știu ce îi trebuie unei informații/produs/persoane să apară la televizor, dar și mecanismele care o pot bloca. Cei 22 de ani de știri și breaking news-uri contra timp m-au educat să fiu întotdeauna pregătită să vorbesc clar, concis, coerent, axat pe interesul publicului. Ceea ce îmi doresc să te învăț și pe tine.

Am pornit de jos în cariera de jurnalist și nu am sărit nici o treaptă până am ajuns în vârful unei redacții TV. La început am lucrat gratis, ca reporter, pentru publicații mari, precum România Liberă sau Jurnalul Național. Nu exista recompensă mai mare ca atunci când îmi vedeam numele tipărit în dreptul reportajelor întinse pe câte două pagini. Apoi am intrat în televiziune și m-am specializat în zona economică. Ulterior, am ajuns corespondent special la Guvernul României și moderator de emisiuni politice, socio-economice și de eveniment. Când am decis să mă retrag în spatele camerei de filmat, am devenit Șef de Secție pe domeniile social și economic. Apoi, din 2009 până în 2020, am ocupat funcția de Editor of The Day, un post care presupune responsabilitate uriașă, asumare continuă a deciziilor, coordonare editorială și managerială, scriere și gândire creativă, capacitate de analiză, sinteză și promovare a informațiilor captivante pentru public.

În timpul liber sunt healthy living promotor. Pasionată de învățare continuă, neuroștiință, cărți, sport, alimentație sănătoasă. Prefer motocicleta sau bicicleta în trafic.

Dacă vrei să afli mai multe despre povestea mea de viață, de ce sunt o supraviețuitoare, poți citi și:

https://valentinapufulescu.ro/povestea-mea/

Meniu