Sunt antreprenor și îmi e frică.
Frică să n-o dau în bară.
Frică să nu dau faliment.
Frică să nu pot livra ceea ce promit.
Și e ok să-mi fie teamă în antreprenoriat. Doar cine nu a pornit niciodată o afacere de la zero nu știe ce înseamnă frica de eșec în afaceri.
Nu sunt în măsură să vorbesc despre succes în afaceri pentru că mai am mult până acolo. Pot vorbi, însă, despre anxietatea antreprenorială.
Mi-am deschis afacerea, proiectul SHIFT, prin care îi ajut pe oameni să comunice mai eficient oriunde, oricând, în 2020, în plină pandemie. De atunci mi-e frică permanent. N-am găsit medicamentul care să vindece complet această boală. Dar am învățat cum să transform frica într-o superputere. Ca să am spațiu mental să fiu creativă, să mă perfecționez continuu, să reușesc să transmit cursanților mei energia și „de ce-ul” viziunii mele.
Astăzi, 5 ani mai târziu, am vorbit pe scena Teatrului Tony Bulandra despre leadership feminin și despre leadership autentic.
Doar când ne spunem propriile povești ne diferențiem de concurență. Poveștile conving și vând pentru că oamenii cumpără oameni, nu produse sau servicii.
În acest discurs îmi spun povestea și relația cu frica. În carieră, antreprenoriat și, cu siguranță, și-n viața personală.
Fără curajul să înfruntăm teama de eșec, nu cred că putem construi afaceri sănătoase, sustenabile, profitabile, care să răspundă direct nevoilor, problemelor, dorințelor clienților.
Ascultă discursul până la capăt și scrie-mi dacă ești de acord cu mine.
Ție de ce îți este frică?